3 flotte lektørudtalelser.

Så er der kommet lektørudtalelser på de 3 første bind af Den magiske bog. De er allesammen meget positive, og det er vi naturligvis både galde for og stolte af, og vi vil gerne dele dem med dig.

Hvis du ikke allerede har læst den magiske bog bind 1,2 og 3 kan du finde dem på biblioteket eller købe dem hos Carlsen eller på nettet.


Kærlighedsdukkerne: (Den Magiske Bog 1)

Anvendelse/målgruppe/niveau
: Første del af en ny tøseserie for tweens fra ca. 10 år. Kombinationen af temaerne forelskelse og magi vil tiltale målgruppen, sammen med den flotte forside.

Beskrivelse
: Cecilie og hendes hjerteveninder Helena og Julie er begyndt at interessere sig for drenge. Cecilie er vild med Kasper, men det er den populære Helena også. De tre piger køber magiske kærlighedsdukker, som skal få drengene til at forelske sig i dem. Desværre opstår der mange problemer undervejs, og veninderne bliver uvenner.

bog1

I bogens slutning stjæler hovedpersonen Cecilie en magisk bog, og dette lægger op til en fortsættelse. En rigtig tøsebog der handler om den første forelskelse, problemer mellem veninder, fester, makeup og magi. Piger fra 10 år vil synes om bogens handling, og kunne identificere sig med temaerne. Bogen er velskrevet og underholdende og den flotte forside vil tiltrække målgruppen. Forfatter Anne-Marie Donslund kender vi bl.a. fra Saras stil, 2003 og mange andre pigebøger.

Sammenligning
: Der findes efterhånden en del “tøseserier” for tweens, og denne nye serie ligger i den gode ende af skalaen.

Kan fx sammenlignes med serien Elsker, elsker ikke af Line Kyed Knudsen, som har det samme tema.

Samlet konklusion: 
En underholdende og velskrevet tøsebog for tweens fra ca. 10 år. Forside og indhold vil falde i målgruppens smag.

Lektør Merete Trap

 

 

Kærestemagi: (Den Magiske Bog 2)

Anvendelse/målgruppe/niveau
: 2. del i serien Den magiske bog. 1. del, Kærlighedsdukkerne, er lige udkommet. Nye læsere kan godt begynde her, men det er en fordel at læse bøgerne i rækkefølge. Serien henvender sig til piger fra 11-14 år.

Beskrivelse
: De tre veninder Cecilie (fortælleren), Helena og Julie, er alle tre forelskede i Kasper fra klassen. Helena og Julie skal på spændende sommerferier, men Cecilie skal desværre ikke noget i ferien. Det viser sig, at Kasper også er hjemme i ferien, og han lærer Cecilie at skate, og de er sammen – som venner – det meste af ferien.

magiskbog2fritlagt2

Da de to andre veninder kommer hjem, er det imidlertid ikke så nemt længere. Cecilie har en magisk bog med små formularer, som kan hjælpe med bl.a. kærligheden, men det går ikke altid efter planen. Cecilie tror selv på brugen af de magiske formularer, men bogen er ikke overnaturlig. Bogen har en åben slutning, som lægger op til flere bind. Forfatterne er Anne-Marie Donslund og Inez Gavilanes, og sidstnævnte har også illustreret bogens indbydende forside samt små vignetter til hvert kapitel. AMD har skrevet flere andre bøger for børn og unge, mens IG ikke har skrevet andre bøger. Teksten er skrevet med forholdsvis store typer og er letlæst, i et moderne sprog.

Sammenligning: 
Serien henvender sig til samme målgruppe som fx Wandahls serie Veninder for altid.

Samlet konklusion
: Fremragende 2. del i en serie, som nok skal begejstre rigtig mange piger i målgruppen, med sin blanding af kærlighed, venskab og magi.

Lektør Lone Rahbek Christensen

 

 

Voodoo: (Den Magiske Bog 3)

Anvendelse/målgruppe/niveau
: Tredje bind i serien Den magiske bog, primært for piger fra 11 år. Den lidt tresser-agtige forside med et pigeansigt med læbestift og mandelformede øjne indikerer tydeligt målgruppe og indhold.

Beskrivelse
: Cecilie har det ikke godt efter sommerferien. Hun er svigtet af både sine to veninder og sin kæreste, Kasper. Cecilie bliver veninde med klassens nye pige, Anna – en goth-agtig pige, der lever ret alternativt med sin ældre søster i et kolonihavehus. Cecilie er interesseret i numerologi og magi, og da Anna også ved en del om magi, beslutter de at tage hævn over Kasper ved at anvende voodoo på ham. Efter at de har stukket nåle i en “Kasper-dukke”, bliver Kasper meget syg. Cecilie har samtidigt problemer derhjemme, da hendes forældre er ved at blive skilt.

magiskbog3 fritlagt2

Det er en både velskrevet og eftertænksom bog, der på en fin og let tilgængelig måde fokuserer på nogle væsentlige problemer, som mange teenagere kender. De eksistentielle problematikker er behændigt integreret i en ramme af magi og okkultisme. Her er gode person- og miljøskildringer. Alle kapitler indledes med nogle fine vignetter. Bogen er absolut anbefalelsesværdig.

Sammenligning
: Læsere vil også synes om Kys & Knus, 2007, og Knus & kaos, 2009, af Ingelin Angerborn. Disse bøger henvender sig til samme aldersgruppe og handler også om pigedrømme, drenge og veninde intriger.

Samlet konklusion: 
En god bog med nogle temaer, som interesserer mange piger. Den ungdommelige sprogtone og de fine skildringer af personer og miljø vil gå rent ind hos læserne.

Lektør Vera Hollerup

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress