Den magiske bog 2: Kærlighedsmagi

bog2 overskrift

 bog 2 tegning 1

 

bog2 alene

 

Helenas ranke ryg og Julies blanke hår lyser på indersiden af mine øjenlåg. Jeg kender dem så godt. Ved, hvordan de dufter, kender deres stemmer ud og ind, ved, hvad de er gode og dårlige til. De behøver slet ikke være her, for at jeg kan se dem for mig. Men det er de heller ikke. De er her overhovedet ikke.

Jeg sidder i mit skab og kniber øjnene hårdt sammen, mens jeg forsøger at koncentrere mig. I en uge har jeg været luft for dem, og de er mine to bedste veninder. Mine eneste veninder faktisk. Min mave er skrumpet ind som en rosin. Jeg er hvid i hovedet og mørk under øjnene. Jeg kan ikke spise. Jeg kan ikke sove. Jeg har ingen at tale med. Derfor sidder jeg alene i skabet med Den magiske bog i skødet. Bogen, som i virkeligheden slet ikke er min, men som jeg er kommet til at tage nede i KULT.

Jeg ved godt, det er forkert, men jeg vidste helt ærligt ikke, hvad jeg ellers skulle gøre. Bogen er fyldt med magiske tricks, og den er min sidste udvej, for de svarer ikke, når jeg skriver, og de tager ikke telefonen, når jeg ringer.

I Den magiske bog står der, hvordan man reparerer venskaber. Et af de gode tricks er at lave tankeoverføring, for så kan man komme helt ind i hovedet på folk med sit budskab. Og det har jeg brug for. I bogen står der:

Knib øjnene sammen. Koncentrer dig om den, du vil nå. Mærk dine tankers kraft blive til energi, der bølger gennem luften …

Jeg presser øjnene hårdt i og mumler:

“Helena og Julie! I er mine bedste veninder. Kom tilbage! Uden jer er livet trist og tomt. I betyder alt for mig. Forstår I ikke, at vi tre hører sammen, at vi ikke kan leve uden hinanden? Jeg kan i hvert fald ikke leve uden jer!”

Mors hysterisk positive stemme trænger ind til mig og ødelægger det hele. Hun snakker ude i køkkenet om alle de vanvittig interessante gratis sommerferieglæder, vi skal opleve i år, og prøver på alle mulige måder at få det til at lyde spændende. Men i virkeligheden er det, fordi vi ingenting skal. I-N-G-E-N-T-I-N-G. Så har hun fundet på det der gratis-noget og slæbt en masse foldere med hjem fra kommunen. Det er lige til at tude over.

Jeg åbner øjnene og tørrer mine kinder. En lang, lodret lyssprække griner ad mig. Over mit hoved hænger Helenas kjole og dufter af dyre parfumer. Gud ved, om hun har klippet min H&M-kjole i stumper og stykker, ligesom hun punkterede min Kasperdukke uden at blinke? I morgen flyver hun til USA, og Julie tager til Portugal. Så har jeg ingen at gå til sankthansfest med nede i parken, ingen at være sammen med hele ferien.

Men det havde jeg måske heller ikke alligevel.

Jeg har lavet tankeoverføring i flere dage, og jeg har også lavet reparer-venskab-ritualet mange gange. Men det er åbenbart ikke nok, for de tager stadig ikke deres telefoner. De svarer heller ikke på mine sms’er.

Måske er de blevet enige om, at jeg er den største lort i verden, og at de aldrig nogensinde vil tale med mig igen. Måske har de lavet magi mod mig, så min magi slet ikke virker på dem. Nej, sådan er det nok ikke, for de taler heller ikke sammen. Der er blevet smidt en bombe midt i vores venskab, så alle bare hader hinanden.

Det pusler på den anden side af skabslågen.

“Hej, Cille, hvad er det?” Malthe har åbnet skabet, og tager fat i Den magiske bog. Han er irriterende nysgerrig, min lillebror.

“Bare noget kedeligt fra skolen. Biologi!” Jeg smækker bogen i, propper den om bag nogle skifterammer og kravler ud af skabet. “Hvad vil du?”

“Der er fugleedderkopper ude i skoven!” råber han og hopper op og ned.

“Adr, klamt!” Mit ben sover, så jeg bliver nødt til at trampe i gulvet. Malthe tramper også.

“Ja, de spiser mennesker.” Han laver fingrene om til kløer og hvæser gennem tænderne. Åh, den lille lort. Nu kom jeg alligevel til at smile. Han skal bare have en kildetur. En kæmpekildetur, til han skriger, og far råber, vi skal have kage. Hele huset dufter af chokolade.

bog2 tegning 2

 

bog 2 solopgangstur

 

“Jeg har bestilt solopgangsturen.” Mor vifter med en brochure og tager en slurk kaffe. “På onsdag klokken halv tre – om natten!”

Far ser ikke videre begejstret ud, men det gør Malthe, der allerede har kagekrummer i håret.

“Juhu, så skal vi se fugleedderkopper!” skriger han.

“I hvert fald fugle. Det bliver så spændende. Jeg har aldrig været ude i skoven om natten,” kvidrer mor.

Far og jeg fatter intet. Min mor er ligesom ikke typen, der går i gummistøvler og praktisk tøj. Hun er mere til stiletter, læbestift og pinlig dans.

“Jeg vil hellere ud og rejse. Med fly!” mumler jeg og ser på far. Han kigger væk og propper et stort stykke kage i munden. Hvorfor siger han ikke noget?

“Hvordan kan du dog sige sådan noget? Vi har jo et globalt ansvar. Tænk på al den CO2, sådan en flyvemaskine lukker ud!” Mor forsøger at lyde sød, men hendes stemme er sylespids.

Der er ikke noget at gøre. Når mor og hendes dame-klub har fået en fiks idé, kan vi ikke bremse det. Engang lavede Ladies Circle, som mors dameklub hedder, bare loppemarked, men så skulle loppemarkeds-parkeringspladsen foran rådhuset graves op. Nu er klimaet pludselig blevet den nye sag, og det skal åbenbart gå ud over alle Ladies Circles familier. Herhjemme betyder det, at vi skal spare på vandet, sortere vores affald og genbruge alt muligt underligt. Ja, og så er der det med bilen. Den skal bruges mindst muligt, og at tage på ferie med fly, det er udelukket.

Men det har vi altså også kun været en gang, så vi er nok ikke den familie, der har kostet mest på CO2-budgettet. Det bliver vi så heller ikke nu.

Far finder sig i alt det, mor finder på, selvom han meget hellere ville flyve ned i varmen og æde bøffer og køre racerløb og alt muligt andet, der er CO2-forbudt. Det, der irriterer mig mest, er, at han lovede, vi skulle sydpå i år. Men det har han åbenbart glemt.

Ikke om jeg gider tage med på mors solopgangstur. For det første interesserer jeg mig ikke for naturen, og for det andet er jeg sikker på, at hun bliver sindssygt pinlig, så far og jeg må lade, som om vi ikke kender hende.

 

Har du lyst til at læse mere? Så bestil Den magiske bog 2: Kærlighedsmagi her. Hvis du endnu ikke har læst Den magiske bog 1: Kærlighedsdukkerne, så snup en smagsprøve her.

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress