Den magiske bog 1: Kærlighedsdukkerne

 

bog 1 overskrift

bog1-OMG

 

bog1-drengene

 

Det er bare typisk Helena. Totalt fantastiske fødselsdagsinvitationer! Übernice billede, som hun har fået taget i et rigtigt fotostudie – med professionel fotograf, stylist og hele pisset. Hendes forældre syntes nemlig ikke, at amatøren fra Skolefoto havde fanget hendes pæne vinkel. Jeg kunne ikke se, hvad de mente. Altså før nu. På det her billede ligner hun en model, og det gør hun også i virkeligheden. Lige nu går hun catwalk ned gennem klassen og deler invitationer ud til alle pigerne, der bider sig i læben af misundelse.

Julie og jeg kigger på hinanden. Vi er ikke misundelige. Vi er Helenas bedste veninder, og veninder er ikke misundelige over, at den ene for eksempel er ved at blive fotomodel. Helenas mor har sendt billederne ind til First Models.

”Så må jeg bare vente og se, om de ringer,” sagde Helena, da hun fortalte os om det, mens hun smilede på Hollywood-måden. Jeg aner ikke, hvordan hun gør det. Når jeg forsøger, føles det, som om jeg har dej i munden. De ringer helt sikkert, altså modelbureauet. Helena vil bestemt egne sig til at være fotomodel. Hun er rigtig god til at posere både foran et kamera og foran klassen. Endelig er hun færdig med de invitationer, og så regner vi med, at hun sætter sig ned. Men det gør hun ikke. Hun laver et stop, ser sig over den ene skulder og smiler til mig og Julie.

 

Så begynder hun at dele breve ud til drengene … Det er da løgn!

”Skal drengene også med?” hvisker jeg til Julie.

”Det var nok den hemmelighed, hun ikke ville fortælle os,” hvisker Julie tilbage.

På en måde irriterer det mig helt vildt. ”Jeg troede, det handlede om et eller andet. Noget, vi skulle lave til selve fødselsdagen.”

”Ja, men det her er jo meget federe,” fniser Julie.

Og det har hun selvfølgelig ret i. Det bliver da overvildt at være til fest med drengene. Især med Kasper, som jeg er forelsket i. Problemet er bare, at jeg ikke fik sagt noget om det til Julie og Helena, før det var for sent.

 

 

bog1-LOVE-LOVE

 

bog1-forelsket

 

Det startede med, at jeg ikke gad blive drillet, for jeg troede, Helena og Julie syntes, Kasper var nørdet eller sådan lidt for artig. Han er nemlig mega-klog, og så er han altid meget høflig. Han taler pænt til lærerne, og han bander næsten aldrig. Men han kan altså også være helt vildt sjov og drillesyg, og så er han vildt god til at stå på skateboard. Jeg tror faktisk, han er god til alting. Basket, fodbold, løb. Men han er det på sådan en måde, at han aldrig blærer sig. Det er helt naturligt for ham at være den bedste og alligevel lade, som om han bare er sådan en dreng, der er plat og barnlig og roder rundt og skyder med viskelæder. Så opdager man det ikke så let. Vi gjorde i hvert fald ikke. Der er nemlig ingen af os, der har været vilde med ham tidligere.

Sidste år var Julie forelsket i Kenneth fra parallelklassen, og Helena syntes, Rasmus var enormt sød. Men det gik over i et frikvarter, fordi han mørede en snebold, der nærmest var af is, lige i hovedet på hende. Og jeg var slet ikke vild med nogen dengang. Ikke rigtig. Jeg sagde godt nok, at jeg syntes, Sofus var o.k., men det var mest for ikke at være udenfor.

 

Helena er færdig med at dele invitationer ud og smider sig ned på stolen mellem mig og Julie.

”Nå, kan I lide billedet?”

”Det er overdrevet flot,” siger jeg. ”Du ligner Danmarks næste topmodel.”

Helena giver mig et kram plus et kys på kinden. Julie nikker.

”Ja, og hvad sker der lige for, at drengene skal med?” Hun er helt glad i stemmen.

”Ja, er det ikke fedt?” fniser Helena. ”Jeg ville overraske jer med det.”

”Og så er det på en lørdag! Om aftenen. Det er bare så cool!” Julie kan slet ikke få armene ned over det.

Helena smiler. Hun er stolt. Det kan jeg godt forstå. Jeg lader hendes superseje, megafunky invitation dumpe ned i tasken. Det bliver uden tvivl en fed fest, men jeg ville ønske, det var mig, der hav- de fået den idé at invitere drengene med. Så havde det hele været anderledes.

 

Har du lyst til at læse mere? Så bestil Den magiske bog 1: Kærlighedsdukkerne her. Eller snup en smagsprøve på Den magiske bog 2: Kærlighedsmagi her.

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress